Консумирането на храни с жълт цвят ни прави по-щастливи, тъй като

...
Консумирането на храни с жълт цвят ни прави по-щастливи, тъй като
Коментари Харесай

Кои храни ни правят щастливи?

Консумирането на храни с жълт цвят ни прави по-щастливи, защото мозъкът ни свързва този цвят с радостните страсти, откриха учени, написа Мениджър Нюз.

Похапването на храни с жълт цвят освобождава високи равнища на хормоните на щастието, които се асоциират със светлите цветове. При извършена анкета се оказало, че 70 % от респондентите свързвали жълтото в ястията с по-голямото задоволство от живота.

Шейсет и един % от интервюираните доверили, че омлетите ги правели най-радостни, следвани от макароните с кашкавал, бананите и палачинките. Две трети от запитаните желали да имат повече жълти храни в хладилниците. Трийсет на 100 от респондентите асоцирали жълтото с щастието, повече от всеки различен цвят.

Психолози акцентират, че започваме да реагираме положително на цветовете още от най-ранна възраст. Това се дължи на приятните асоциации със слънчевата топлота и с ярките краски на детските играчки. Жълтото кореспондира с лявото полукълбо на нашия мозък, което ни оказва помощ да го възприемаме като занимателно и прелестно.

В листата на желанията на британците следват алените храни, а след тях - кафявите, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР